Året der gik i Italien 2021

af | 31. december 2021

Året der gik i Italien fortalt gennem 24 fotos af Jesper Storgaard Jensen.

Januar

San Virgilio, Trentino Alto-Adige: Covid-19 lagde en dæmper på aktiviteterne på de norditalienske løjper i 2021. Nogle anlæg åbnede dog i januar, så også snowboarderne kunne muntre sig.

Rom, Lazio: Vores liv har været vendt på hovedet i de sidste to år, her repræsenteret ved et murmaleri nær Roms Trevi-fontæne

Februar

Milano, Lombardiet: Togstationen i Milano blev indviet i 1931 og er bl.a. kendt som et af symbolerne på fascistisk arkitektur. Arkitekturkendere mener dog, at Milanos togstation i virkeligheden er en ”kopi” togstationen i Washington.

Viterbo, Lazio: En ikke helt ung herre studerer dødsannoncerne i Viterbos centrum.

Marts

Parma, Emilia-Romagna: En medarbejder hos Parmigiano Reggiano tjekker de store parmesanostes modning ved at slå på dem med en særlig lille hammer. I 2019 solgte virksomheden parmesanost for ca. 2,6 milliarder euro.

Chianti, Toscana: En luftballon på vej hen over Chianti-området. Herfra har man udsigt til toscanske vingårde, en smuk natur, stressede morgenbilister samt den fremtid, der ligger lidt længere fremme.

April

Bologna, Emilia-Romagna: En herre fra Bologna står bøjet over bøgerne i byens universitetskvarter.

Rom, Lazio: En ung mand sidder med sit tegneudstyr ved Tiberen for at forevige Ponte delle Musica, Musikbroen.

Maj

Venedig, Veneto: En gondol på vej gennem en af Venedigs kanaler. Det anslås, at Venedig i 2021 har gået glip af turistindtægter på ca. 2 milliarder euro på grund af pandemien.

Tivoli, Lazio: Et besøg i Villa d’Este, der har været på UNESCOs verdensarvsliste siden 1999. Parken er kendt for sine mange smukke fontæner.

Juni

Gaeta, Lazio: Gaeta, mellem Rom og Napoli, er en fascinerende kystby med flere spændende seværdigheder og med pragtfulde solnedgange.

Ostia, Lazio: Når juni beriger os med et mildt og sommerligt vejr, er det muligt at tage forskud på sommeren ud for Ostias kyststrækning.

Juli

Portofino, Ligurien: Portofino er en af Italiens smukkeste byer, og byens Piazza Martiri dell’Olivetta et must hvis man er til VIP-spotting.

Napoli, Campania: Når solen står højt, vandet er varmt og Vesus har lagt sig til rette i baggrunden er der kun et at gøre: hoppe i de napolitanske bølger.

August

Pantelleria, Sicilien: Arco dell’Elefante er den sicilianske ø Pantellerias symbol. Lavaen er størknet i sit møde med det våde element, her fotograferet på en overskyet dag.

Valva, Campania: Villa d’Ayala ved den lille by Valva, ikke langt fra Salerno, udgør en af Syditaliens smukkest historiske haver med masser af fascinerende, hemmelige og romantiske hjørner.

September

Bologna, Emilia-Romagna: Bologna er en vaskeægte studenterby med et af verdens ældste universiteter. Af samme årsag myldrer byen med unge mennesker og studerende.

Vicenza, Veneto: La Strada dei Portici, er en fascinerende spadseretur lidt udenfor Vicenza, der fører én gennem en lang søjlegang, der er formet af 150 buer.

Oktober

Milano, Lombardiet: En tigger på gaden i Milano. Pandemien har især ramt de i forvejen udsatte sociale grupper. ISTAT, Italiens statistiske kontor, anslår at cirka 5,5 milioner italienere lever under fattigdomsgrænsen.

Arezzo, Toscana: Agriturismo La Vialla ligger i et naturskønt område og arrangerer hvert år pluk-selv i forbindelse med olivenolie-sæsonen.

November

Civita di Bagnoregio, Lazio: Civita er kendt som “byen der dør” beliggende på en bjergtop med eroderende grund omkring sig. Et af Lazio-regionens mest fascinerende steder.

Montalcino, Toscana: Et kig ned i en af Toscanas mest imponerende vinkældre. Den tilhører virksomheden Argiano, der har produceret vin siden 1580 og hvis Brunello di Montalcino anses for at være en af Toscanas bedste.

December

Rom, Lazio: Roms MAAM-museum er et af byens bedst bevarede kultur-hemmeligheder, og derfor siger jeg ikke mere.

Rom, Lazio: Roms nyudnævnte borgmester Roberto Gualtieri skal ikke nyde noget af at gøre una brutta figura (en dårlig figur). Derfor har han spenderet 169.000 euro på at købe et juletræ, der virkelig siger spar-to. Man foranlediges til at tro, at kommunen er kommet til penge…

Alle foto er taget af Jesper Storgaard Jensen.

[sc name=”artikel-bund”][/sc]

Følg os på Instagram

[instagram-feed feed=2]